National University

Degree 3rd year english Translation suggestion-2022 । Bengali to English

In this article, I am sharing the National University Degree Final Year English translation Suggestion 2022 for an upcoming exam. You may also check Degree 3rd-year routine 2022 here. If you’re looking for a degree question suggestion for 2022, then you’re the perfect place. So carefully reading in this articles.

NU Degree final Year English Suggestion and solution 2022

Degree 3rd year english Translation suggestion-2022 । Bengali to English
Degree 3rd year english Translation suggestion-2022 । Bengali to English

English is the compulsory subject in Degree 3rd year. But the National University Degree 3rd year syllabus is too long. That’s why students are always looking for a Degree 3rd year English Suggestion 2022 for their exam. I hope this Degree final year English Translation bengali to english short suggestion will help you in your exam hall In Sha Allah. Check all the important Translation bengali to english for your English exam.

If you follow this suggestion, I Hope 90% will be common on your National University Degree 3rd year final Exam. I know every exam suggestion is very helpful for any examination. I hope This Degree Final Year English Translation bengali to english suggestion will help you.

National University Degree 3rd Year English Suggestion 2022

This article is for only those who are looking for a National University Degree 3rd Year English Suggestions. The final year exam is the last exam of NU graduation. So, you just need to get a good result in your final exam. Check out the degree exam Translation bengali to english suggestion and solution 2022.

Degree Final Year English Suggestion 2022: Translation bengali to english

Degree 3rd year english Translation suggestion-2022 । Bengali to English
Degree 3rd year english Translation suggestion-2022 । Bengali to English

Below are the important Bengali to English translation:

1.Translation bengali to english

See also  খাদ্য ও পুষ্টি

ইংরেজি একটি আন্তর্জাতিক ভাষা। সারা পৃথিবীতে শিক্ষিত সমাজে এই ভাষা অতি পরিচিত। ইংরেজি না জানলে আমরা পৃথিবীর উন্নত দেশগুলোর সাথে তাল মিলাতে পারব না। ইংরেজির মাধ্যমে আমরা আন্তর্জাতিক সম্পর্ক ও ব্যবসায় বাণিজ্য চালিয়ে থাকি।

Answer: English is an international language. It is a well-known language in educated society all around the world. If we do not know English, we shall not be in a position to keep pace with the developed countries of the world.. We conduct international relations, trade and commerce in English.

2. Translations bengali to english

সততা একটি মহৎ গুণ। এই গুণসম্পন্ন ব্যক্তি সৌভাগ্যবান। সবাই তাকে সম্মান করে,কেউ তাকে অপছন্দ করেনা। বাংলাদেশের বর্তমান প্রেক্ষাপটে সৎ লোকের একান্ত প্রয়োজন।

Answer: Honesty is a noble virtue. A man endowed with this quality is fortunate. He is respected by all and disliked by none. In the present context of Bangladesh, honest people are needed very much.

3.Translate bengali to english

ঢাকা বাংলাদেশের রাজধানী শহর। এটা পৃথিবীর জনবহুল রাজধানী শহরগুলোর একটা। যানজট এখানকার নিয়মিত সমস্যা। বিদ্যুৎ সরবরাহে বিঘ্ন ঘটা । একটা স্বাভাবিক ব্যাপার। এমনকি বিশুদ্ধ পানির সমস্যাও। একটা সাধারণ বিষয়।

Answer: Dhaka is the capital city of Bangladesh. It is one of the most populous capital cities of the world. Traffic jams are a regular problem here. It has become natural for the supply of power to get interrupted. Even the problem of pure water is a phenomenon. a common

4. Translation bengali to english sentence.

বই পড়া একটি চমৎকার অভ্যাস। এর কোনো বিকল্প নেই। জ্ঞান অর্জন করতে হলে বই পড়তে হবে। অনেকে বই পড়ে না। আজকাল ছাত্রছাত্রীরাও বইয়ের প্রতি আগ্রহ দেখায় না।

See also  Degree 3rd Year English Suggestion 2022 -Essay Writing

Answer: Reading books is an excellent habit. There is no alternative to it. One has to read books to acquire knowledge. Many people do not read books.Nowadays students do not show interest in books either.

Degree 3rd year english Translation suggestion-2022 । Bengali to English
Degree 3rd year english Translation suggestion-2022 । Bengali to English

5.Translate english to bangla

প্রতিদিন সড়ক দুর্ঘটনা বেড়ে যাচ্ছে। অনেক লোকের মৃত্যু হচ্ছে। যানবাহন চালকদের আরও সতর্ক হতে হবে। পথচারীরাও এ দায় থেকে মুক্ত নয়। মানুষের জীবন অনেক দামী।

Answer: Road accidents are increasing everyday. Many people are dying. The drivers of the vehicles have to be more careful. The pedestrians are also not free from this liability.. The lives of the people are very much precious.

6.Translation english

শিক্ষা জাতির মেরুদণ্ড। শিক্ষা ছাড়া কোনো জাতি উন্নতি করতে পারে না। শিক্ষকের দায়িত্ব এ ব্যপারে আরো বেশি। ছাত্রছাত্রীদেরও দায়িত্ব আছে। বাংলাদেশ শিক্ষার ক্ষেত্রে এগিয়ে যাচ্ছে।

Answer: Education is the backbone of a nation. No nation can prosper without education. The duties of a teacher in this matter are far more. Students also have their responsibilities. Bangladesh is advancing in the field of education.

7.Translation bengali to english word.

আজকাল শিক্ষার্থীরা জ্ঞান অর্জন করিতে চায়না তাহারা শুধু কিছু উত্তর মুখস্ত করিয়া পাশ করিতে চায় ।মুখস্ত করা বাদ দিতে হইবে। পড়ো এবং শিখ।যতই পড়িবে ততই শিখিবে।

Answer: Nowadays students do not want to acquire knowledge. They want to pass by only memorizing some answers. You have to give up the habit of memorizing. Read and learn. The more you read, the more you will learn.

৪. Translation bangla to english

আমাদের দেশে এখনও কিছু নিরক্ষর লোক আছে। তারা পড়তেও জানেনা, লিখতেও জানেনা। অথচ লেখাপড়া না জানলে মানুষ উন্নতি করতে পারেনা। শিক্ষিত মানুষ দেশের শক্তি। শিক্ষা জাতির উন্নতির পূর্বশর্ত।

See also  ডিগ্রি ৩য় বর্ষের পরীক্ষার রুটিন ২০২২ (degree 3rd year exam routine 2022)

Answer: In our country, there are still some illiterate people. They know neither how to read nor how to write. But man cannot prosper without knowing how to read and write.. Educated people are the power of the country. Education is the precondition for the prosperity of The nation.

9. Important Translation bengali to english

পরিশ্রম সৌভাগ্যের প্রসূতি। অর্থ বলো আর বিদ্যাই বলো, কঠোর পরিশ্রম ছাড়া কিছুই অর্জিত হয়না। যারা অলস তারা চিরকাল পশ্চাতে পড়ে থাকে। সমাজে যারা উচ্চ স্থান লাভ করেছেন, তারা সবাই পরিশ্রমী। আসলে পরিশ্রমই উন্নতির চাবিকাঠি।

Answer Industry is the mother of good luck .Be it money or education, nothing is earned without diligence. Those who are idle lag behind forever. All who rose to eminence in society were industries. In fact, industry is the key to success.

10.Translation bengali to english meaning.

স্বাধীনতা কোনো জাতির নিকট নেমে আসেনা। একটা জাতিকে এটা অর্জন করতে হয়। স্বাধীনতা শুধু পতাকার পরিবর্তন নয়। অর্থনৈতিক মুক্তি ছাড়া রাজনৈতিক স্বাধীনতা অর্থহীন।

Answer: Independence does not descend upon a nation. It has to be achieved by a nation. Independence is not merely a charge of flag.Political independence is meaningless if there is no economic Independence. Or, Without economic independence political independence is meaningless.

Degree Third year final others suggestion 2022

Degree 3rd Year English Suggestion for Rearrange the sentence

Degree 3rd Year English Suggestion and answer 2022- Dialogue Writing.

Degree 3rd Year English Suggestion 2022 -Essay Writing

৪টি Paragraph শিখে সকল প্যারাগ্রাফ লেখার কৌশল।Paragraph writing tips.

Degree 3rd Year English Suggestion 2022- Changing Word.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button